Om mig

Jag heter Pia Dahlberg och har i många år arbetat med turism på olika sätt, både i Sverige och utomlands. Italien med den goda maten, det vackra språket och den fantastiska kulturen och historian är en favorit. Stockholm är dock ”hemma” och sedan 2014 är jag auktoriserad Stockholmsguide och numera även Linnéguide.

Jag tycker kort och gott om allt som förgyller tillvaron och ett av mina absolut största intressen är teater, dans och musik. Då jag även guidar på Kungliga Dramatiska Teatern, klappar hjärtat lite extra för det vita palatset vid Nybroplan.

Genom en god bok förflyttar jag mig gärna till andra tider och platser och många är de författare som skildrat Stockholm och bott här. Jag berättar till exempel gärna om Astrid Lindgrens liv och arbete i den kungliga huvudstaden. 

Jag guidar grupper av alla de slag, föreningar, skolor och företag. Det finns något för alla. Hör gärna av er om ni önskar prisförslag. Momsen (25%) är inkluderad och som enskild företagare är jag godkänd för F-skatt.

Under rubriken ”Promenader” hittar du några av de turer jag gör just nu. Hittar du inte just det du är intresserad av, använd kontaktformuläret och skicka mig en förfrågan. Det mesta går att ordna!

Några av mina kunder

Stockholms stad, 4Real AB, Vanessa Viaggi, Sveriges företagshälsor, Borealis Destination, Statens fastighetsverk, Brunossons Resor, Grupp av vänner från TUI Fly Nordic, Dag Aasbø Travel, Medborgarskolans Friskolor, Road Scholar, Delfinbuss AB, Sigtuna Humanistiska Förbund, Ekman Resor, Naventi Fonder AB, EnerJy, Rotary München, Hjärnfonden,  Sveriges Allmännytta, Finansiell Id-Teknik Bid AB, Rödabergsskolan, Gran Circle Cruise Line, Liberty International Scandinavian,  Meetagain konferens AB,  Movesta AB, Familjen Wilhelmsson, My Suomi Oy, Nordic Experience, Nybergs buss AB, Nordic Star, Praga Viaggi, Request Communication AB,  Strömma Buss AB, Style Scandinavia AB,  Trans Nordic Tours och Robinson Scandinavia.